Segona competició de la IPC WC cross country skiing

Aquest matí el despertador a sonat a les 7:15, per poder sortir a corre una estoneta per despertar-me millor i començar a espavilar el cos per estar al 100% a les 11:32:00 que ha sigut quan ha sonat el meu tret de sortida.

Desprès d’un bon despertar i de sortir a corre, un bon esmorzar per agafar energia ha anat la mar de bé.

A les 10 ens hem trobat a la caseta amb la Laia, ja que m’estava preparant els esquís per sortir a escalfar.

He fet un bon escalfament. He provat els esquís de carrera… Tot  perfecte, les ceres no fallaben..!!

Aprofito per comentar com estan organitzades  aquestes competicions. Trobem 3 grans grups: el secs, els que esquien assentats, i els drets.

Dintre de cada grup estem classificats segons la discapacitat que tenim,

· Els secs: segons el percentatge de visio.

· Els que esquien asentats: sels hi valora la movilitat…

· Els drets: Estan afectats  de braços, cames o les 2 coses.

Segons els handicap que tenim, ens apliquen uns percentatges de discapacitat per poder-lo aplicar al temps nostre i surt el temps final. Aixó fa  estar tots els atletes més o menys en igualtat.

Demà comensen les competicions de biathlo. Una modalitat que combina l’esquí de fons amb el tira amb rifle.

La prova d’avui era de 10km d’estil patinador. A mi en aquest estil encara em queda molta feina per poder treure rendiment, ja que torço el peu dret i em costa molt. És per això que he fet la cursa amb estil clàssic. Ha estat una cursa molt interessant .

A les 11:32:00 ha sonat el meu tret. Com l’altre dia, la sortida a sigut individual , cada 30 segons.

El meu objectiu avui  era  intentar rebaixar la marca de l’altre dia.

A les primeres pujades he vist que les ceres no anaven del tot fines, però a topeee!!  No cada dia es  pot competir  en la copa del món de la IPC i són coses que avegades passen.

He acabat molt content , tot i que les ceres fallaven i la traça estava una mica esborrada pel pas dels altres atletes amb patinador. Just arribar ja m’han comentat que semblava que havia anat mes ràpid i sí,  he rebaixat 1 minut 13 segons, molt content.

Ha estat  una cursa que m’ha anat molt bé per poder-me fixar en que fallo, en les coses que hem de treballar fort per millorar…

Demà ja cap a casa, amb una aventura més a l’esquena i amb moltes ganes de treballar fort , amb nous objectius i il•lusions.

Ara em queda una temporada magnifica per endavant i per poder treballar fort i dur.

Dimecres marxem de concentració a Vielha, i el cap de setmana la primera cursa de la temporada de la copa catalana que faré, l’Aran Skating.

A topeeeee!!! que no pari l’esport adaptat !!!

Mil gràcies a tots pel suport i els ànims que meu donat, que han anat la mar de bé! També agrair  a la gent que ho esta fent possible, familiars, amics, el CENA, CDIA, Buff, Infinit, Nòrdic sport, X-avi tot muntanya, i a la Laia, una gran entrenadora.

Video de vivencies viscudes a la W.C. IPC nordic skiing de Finlàndia:

http://www.youtube.com/watch?v=TQUDPYtd2kY

Dia previ als 10km d’estil patinador.

Dia previ a la 2na competició de la copa del món, al final són 10km estil patinador:

Aquest matí el despertador ha sonat a les 7:15, hem començat el dia, un altre cop…amb un bon esmorzar per agafar forces!!!.

Avui al matí, al circuït h…

i havia la segona competició de la copa del món, en la modalitat de relleus, en la que no competeixo.A les 9, ens hem trobat amb la Laia a la caseta d’enceratge a peus de pista, per acabar de preparar l’equip i els esquis per començar a esquiar. A les 9:30 ja estava tot a punt, i jo lliscant per la neu!!!!

He aprofitat per fer una volta pel circuit de demà abans que el tanquessin per la competició de relleus.

Després he aprofitat per esquiar per altres circuits molt tranquil•lament, per reposar musculatura i deixar-la a punt per dema estar al 100%.

Un com he acabat d’entrenar, he netejat els esquis per parafinar-los i deixar-los apunt per escalfar demà.

Després d’un bon dinar i una bona migdiada,he sortit a córrer una estona, he fet una bona sessió d’estiraments…. i després a descansar…. per dema estar a topeee!!!

Bé, això està arribant a la fase final…i tinc moltes ganes de demà competir de nou!!…a veure com em va…

A topee a pels 10km estil clàssic de la WC de Finlàndia

Avui ha estat el gran dia tan esperat per tots!!! …..La primera cursa de la temporada a Finlàndia a la copa del mon de la “IPC Cross Country Sking”.
Els nervis ja hem van començar ahir desprès de la reunió de tècnics, quan veia que tots els tècnics venien…… menys la Laia!!!!.
Quan va arribar, desprès de fer 2 sospirs, hem va explicar com havia anat la reunió, que havien dit… tot força no… el que ningú ens havia comentat abans, és que havien canviat els percentatges de discapacitats, i en el meu cas l’han pujat al 90% tan el de clàssic com el de patinador. L’any passat m’havien donat un 86% de clàssic i un 83% de patinador (el percentatge que la IPCN atorga a cada corredor és el factor pel qual es multiplica el temps real fet en la cursa, per obtenir el temps ponderat que dona la classificació definitiva).
 
Quan hem va explicar aquest canvi vaig entendre per que havia trigat tant en arribar. Ja que no ens sembla que sigui un coeficient ben atorgat, ja que nomes tinc un 1 ó 2% de diferencia amb els que tenen una cama o un braç afectat (i esquien en tècnica de patinador)…..
Tot i així, amb la mentalitat ficada a la cursa!!! I deixant ben clar a tothom que nosaltres també hi som i tenim ganes de lluitar.
Aquest mati el despertador ha sonat a les 6:45, per poder sortir una estoneta a córrer abans d’esmorzar per despertar-me.
Desprès d’un bon esmorzar (com cada dia) per agafar forces i energia, he acabat de preparar les coses per marxar cap a pistes, on m’esperava la Laia amb els esquis d’escalfament a punt per lliscar. He donat una volta de reconeixement al circuit per poder observar les 2 traces que havien marcat, i els trams de circuït en que no hi havia traça..
A les 10:40:30 a sonat el meu tret de sortida, ja que és dona la sortida individual cada 30 segons. La cursa a estat molt xula!!!… Desfruitant-la al màxim !!!,,,,Des de primer moment donant-ho tot i més!!!!….A mig circuit hi havien els del jurat observant els corredors, li han comentat a la Laia que era cert, que no estava proporcionalment ben atorgat el coeficient, els i sabia greu, però de moment no hi poden fer res.
He acabat molt content, per que tot hi haver tocat 4 dies contats neu, he fet un temps de 43 minuts i mig, que amb el coeficient aplicat em surt a 39:12.
A la tarda, ja relaxat de la cursa… he sortit una estoneta a esquiar de tranquil, per estirar les cames, i pensar en 4 cosetes que poden anar bé per dijous.
Ara toca reposar i gaudir d’aquesta experiència….. demà més i millor, per estar al 100% per dijous a la cursa dels 5km.!!!!

Dia previ a la 1ra Competició de la Copa del Mon 10 km estil clàssic

Avui el despertador ha sonat a les 7 del mati, com ahir,  em comença’t el dia fent un bon esmorzar per agafar forces i energia per tot el dia.

A les 9:30 em quedat a les casetes d’enceratge de peu de pista amb la Laia. Així doncs  a primera hora he aprofitat per fer una petita esquiada amb els esquis de patinador, des de la residència on estem allotjats fins a les pistes, ja que hi ha una part del circuit que passa pel costat, i així aprofito per escalfar una estona, fer tècnica i desprès agafar els de clàssic per entrenar tot el matí!.

Aquest mati hem fet un entreno suau, esquiant bé fixant-me molt en la tècnica i en els petits detalls que demà em poden anar be i millorar el meu temps… hem aprofitat per sortir a esquiar junts, i així poder millorar i corregir la tècnica que he d’anar polint. I analitzar el circuit de cares a demà saber on puc guanyar temps i on m’hauré d’esforçar mes.

Un cop he acabat d’entrenar, he netejat els esquis per que la Laia mels pugues planxar i preparar per demà, mentrestant que coneixíem al esquiador Argenti.

Aquesta tarda a estat tranquil•la, he sortit a córrer una estoneta i fer uns estiraments per demà estar a punt per donar-ho tot i més als 10km estil clàssic!!

Donar mil gracies a la Laia Aubert, entrenadora i “skimen”, per la feina que esta fent i pel suport que m’està donant en aquest projecte, ja que sense la seva feina no seria possible la meva estada a una nova prova del mundial!!

A 2 dies del 1r asalt!

Desprès d’un bon esmorzar, i de fer una mica la digestió, ens hem trobat a les 9:30 a les casetes de peu de pista, per fer proves de velocitat amb els 2 parells d’esquís i poder agafar els més ràpids per encerar-los i començar a lliscar.

Aquest mati he aprofitat per fer unes quantes voltes al circuit de 2,5km, una d’elles a ritme de cursa per tenir una referència marcada. La resta d’entrenament, m’he centrat en esquiar bé, cuidant la tècnica,  i estudiar millor els murs (..les pujades, vaja) i la baixada tècnica per poder-la atacar millor els dies de competició.

A la tarda, i desprès d’un bon dinar i de reposar una estoneta, ens hem posat els esquis de patinador per fer una volta plegats al circuit i aprofitar per començar a pensar i treballar amb la tècnica. Amb la volta feta, hem netejat els esquis del mati i he sortit a córrer per estirar les cames pels carrers nevats del poble Vuokatti. (un poble ben bonic!)

I ja per acabar….. un bon sopar per agafar forces per demà continuar fotent-li canya!!

Continuem foten canya!!!

Avui dissabte dia 8, el despertador ha sonat a les 7:30.

Hem començat el dia amb un bon esmorzar per agafar forces per tota la jornada.

Una miqueta abans de les 10h, em posava els esquís de patinador per escalfar una miqueta i poder arribar a les casetes, on m’esperava la Laia  amb els esquís de clàssic encerats i a punt de lliscar, ja que una estona abans ha anat a provar ceres per estar més situats en el terreny i poder tenir un millor entrenament.

Amb els esquís als peus he començat a lliscar, mentrestant la Laia s’ha quedat treballant i fent més proves a les casetes.

Al matí han tocat sèries curtes a topee, m’ha anat bé per agafar una mica més de ritme i agafar primeres sensacions de velocitat i pulsacions altes de cara a les curses de dimarts (5km) i dijous (10km), aprofitant per conèixer les pises més a fons. He acabat molt content de l’entreno realitzat, i en comparació amb ahir m’he sentit molt millor.

Desprès de dinar i de reposar una estoneta, ens hem posat els esquís altra vegada, hem aprofitat per fer una esquiada junts per poder observar i estudiar millor el circuit. Farem 2 o 4 voltes a un circuit de 2,5km segons els quilòmetresde cada cursa.

Un cop fet el circuit, jo he continuat fent unes quantes voltes mes per anar-me situant en el terreny.

Finalment després de 2 grans entrenos i de deixar apunt el material per demà, una bona dutxa i un bon sopar per agafar energia per demà.

Demà més i millor!!!! Donar les gracies a Buff, Infinit, Nòrdic Sport, X-avi tot muntanya i al C.D.I.A., per donar-me suport en aquest projecte esportiu tan gran.

 

Primers dies a la world cup Finlàndia!!

Ahir ens aixecàvem a les 6, per encarrilar una temporada molt  potent, amb nous objectius, nous reptes, i noves il·lusions.

A les 8 del mati ens trobàvem a L’aeroport amb la Laia per engegar un gran viatge i un gran somni a Finlàndia, per participar en dos proves de la world cup cross country skiing de la IPC.

A les 10:30a.m. agafàvem l’avio rumb a Hèlsinki, on fèiem transbord per arribar a Kajaani; a fora L’aeroport ens esperava un autobús per arribar al nostre destí: Vuokatti. Arribàvem a les 8 i poc del vespre.

Avui ja amb moltes ganes de tocar neu, el despertador ha sonat a les 7:30 per esmorzar una miqueta i acabar de preparar el material per anar a esquiar.

A les 10 ens ficàvem els esquís per fer les primeres lliscades de la temporada. Ha estat un entreno bastant dur ja que feia molt temps que no tocava neu i ho he notat molt.

Hem fet un reconeixement de les pistes per anar-nos situant a poc a poc. Són unes pistes molt agradables, amb els seus murs i les seves baixades. A la tarda hem aprofitat per fer una estoneta de patinador, m’he sentit molt millor.

Ens hem proposat un repte per aquesta temporada: aconseguir millorar la tècnica per   acabant fent alguna cursa amb mig patinador o patinador, s’haurà de treballar fort i dur, però es un repte genial.

Després d’un magnific entreno, em aconseguit una sala a peu de pista per poder treballar millor i sigui molt mes còmode tot plegat.

Agrair a tota la gent del Club C.E.N.A. de tuixent, per tot el suport que m’estan donant i que m’han donat en aquest projecte.