19 DE GENER, La gran prova i tornada a casa.

Avui la cursa dels10 KmClàssic ha estat la darrera cursa de la final de la copa del món d’Obrerstdorf.  A les 7:15am. ha sonat el despertador per sortir a rodar una estoneta corrents i així despertar-me i posar el cos a punt. Desprès d’una bona dutxa, he fet un bon esmorzar ja que la sortida era al migdia. Amb tota la preparació física apunt.. hem acabat de fer les motxilles i netejar la caseta, ja que un cop acabada la cursa ja comencem a baixar cap a casa, i al matila Laia i en David  ja havien pujat a pistes per preparar el material per la cursa.

A les 10 h amb les motxilles fetes, i la casa neta, el David m’ha vingut a buscar per carregar els trastos al cotxe i anar a fer 4 encàrrecs abans de pujar a pistes. A les 11 h hem anat a pistes per fer el segon esmorzar i veure les sortides de les fèmines en la categoria dretes.

Mentre les fèmines acabaven de córrer, nosaltres hem aprofitat per escalfar, i provar ceres. Amb el cel ennuvolat, i amb temperatures altes, em observat que la pista no estaria al 100% a l’hora de competir (a les 1:30am es donava la sortida a la categoria masculina drets). Amb la neu tan transformada, hem optat per provar ceres el més tard possible per tal d’encertar-les al màxim.

A la 1:25:30 em donaven el tret de sortida, essent el primer corredor de la categoria en començar a lliscar per les pistes. Va ser una cursa en què la calor, la neu transformada, lenta i feta pasteta, no van jugar al meu favor, a part què després de passar tants corredors pel circuit la traça ja estava molt desfeta… Tot plegat son factors que em varen atraçar molt.

No va ser la millor carrera que he fet últimament, el peu dret no hem responia al 100% i va ser una cursa molt dura, però així és el món esportiu, hi han curses millors i curses pitjors i per molt que et preparis hi ha factors sobre els quals no s’hi pot incidir…..

A part del mal resultat, vaig gaudir moltíssim de la cursa i gaudir encara mes d’aquesta experiència tan brutal. Vaig acabar fent una petita reflexió positiva, ja que no cada dia es corren curses de la copa del món, i tot i no estar massa content amb els resultats varem poder analitzar errors i petits aspectes que cal treballar i millorar.

Un cop acabada la cursa, i havent recollit tots els trastos, varem dinar a pistes i a les 15.00h començàvem el viatge rumb a casa. Durant el viatge varem fer parada a Zurich, per fer una mica de turisme abans de continuar baixant. Després de creuar mitja Europa i 16 hores de viatge amb cotxe……., a les 6 am. arribàvem a casa ……i  a les 8 del matí a classe  que i falta gent!!!

 

18 DE GENER, sprints!!!

Avui dissabte ha estat el segon dia de carreres, ha estat el torn dels esprints en estil lliure. El despertador ha sonat a les 7:15 per poder sortir a estirar les cames i esmorzar abans què el David em vingués a buscar per anar a pistes i començar a escalfar i hi ha provar ceres abansd de l’esprint.

El dia ha començat amb el cel destapat i amb gebra pel carrer. Això ha estat bona senyal, ja que volia dir que la pista estaria dura i en bones condicions, o al menys millors que les de divendres . Avui en la categoria drets érem 19 atletes, i el circuit de carrera era d’1km 200m. A les 10:59:30 m’han donat el tret de sortida, en què amb la pista molt gelada he començat a lliscar i a fotre canya als braços i a les cames per donar-ho tot i mes. M’he sentit molt bé, però hi ha moltíssim nivell i el meu factor de correcció no ajuda gens. M’han parat el crono als 4 minuts 41 segons, que amb el 90% de factor de correcció m’ha quedat un temps de 4 minuts 12 segons. De la cursa he quedat el darrer, però amb bones sensacions i amb ganes de donar-ho tot i mes demà diumenge.

Igual que divendres, abans d’anar cap a la “caseta”, ens hem quedat a dinar a la sala d’atletes i tècnics i hem aprofitat per gaudir i veure les semis i finals dels esprints. A la tarda mentre en David ila Laia tornaven a anar a la reunió de tècnics per la cursa dels 10km clàssic i a preparar el material per demà, jo he aprofitat per posar al dia les meves “aventures” i experiències  a les xarxes socials i així poder compartir aquestes vivències amb la gent que m’envolta. També he aprofitat per sortir a córrer una estona i fer estiraments per ficar el cos a lloc per demà fer-ho el millor possible.

A les 6:30pm. a la plaça del poble, feien les entregues de premis de les curses de divendres i dissabte, hem aprofitat per treure el cap i poder gaudir una mica més d’aquesta aventura. A la plaça m’he trobatla Laia i en David que m’han explicat que demà el meu tret de sortida era al migdia i que prepararien els esquis demà al matí. Un cop l’entrega de premis finalitzada, hem anat a casa a sopar i a organitzar-nos per diumenge, ja que diumenge era la carrera més important de les tres, i després de la cursa…tot el viatge de retorn cap a casa. Aquesta nit, amb una mica de nervis, hem anat a dormir pensant en estar al 100 % demà!!.

Es cert que encara queda molt per millorar i aprendre, però per això estic aquí!!!… Demà toca els 10km clàssic!!!!

OBERSTDORF, 17 DE GENER primer gran debut 20km

Divendres 17 de gener,  ha estat el meu 1er gran debut a la copa del món 2014, dela IPC d’Alemanya, participant a la cursa dels 20km estil lliure.

Aquest matí he pogut descansar una mica mes que dijous, ja que el meu tret de sortida era al migdia. El despertador ha sonat a les 8:20 am, m’he despertat quan el David ila Laia acabaven d’esmorzar i es començaven a vestir per pujar a pistes a provar ceres i a buscar els dorsals… Mentrestant jo he sortit una estoneta a córrer per a estirar les cames i en acabat fer un bon esmorzar per agafar energia per la carrera, sense perdre la concentració!!

En David m’ha vingut a buscar a les 10 am, hem pujat a pistes i hem començat a preparar-nos pel tret de sortida. Mentrela Laia acabava d’encerar els esquis per escalfar i provar, el David i jo hem anat a veure l’ambient per la sala de tècnics i atletes i a tirar algunes fotos als atletes que competeixen en cadira, uns grans atletes!!!. Categoria que ha tingut el tret de sortida a les 10 del matí.

A les 11 am, un cop acabada la cursa de cadires, l’organització ens ha deixat una estona per escalfa, i en el meu cas provar ceres en un petit tram del circuit, ja que per manca de neu només hi havia el circuit de carrera amb neu trepitjada, desprès de provar ceres i escalfar, hem anat a l’skiroom a preparar els esquís de cursa per fer la darrera prova de ceres abans de la sortida!!.

Com a estratègia, ahir després de la reunió d’entrenadors juntament amb els 2 tècnics, varem decidir que avui no acabaria els 20km, ja que és una cursa en estil lliure en què la gran majoria d’esquiadors corren en estil patinador, mentre que jo corro en estil clàssic que d’entrada és un estil mes lent, per altra banda les condicions meteorològiques no eren massa bones, amb la neu molt transformada que hem perjudica en el recolzament del peu dret, i per altra banda no podem oblidar que per a mi la cursa més important és la de diumenge (10 Kmen estil clàssic) i la de demà dissabte.

A les 12:55:00 del matí, m’han donat el tret de sortida, amb una neu molt molt transformada ó pasteta, plovent i amb molt poca traça durant el circuit, vaja unes condicions horribles per a tothom, i especialment per a mi. A la primera volta ja he vist clar que la millor solució, era plegar al quilòmetre 10 per tenir una referència per diumenge i no desgastar-me, ja que per altra banda les 2 baixades més fortes del circuit estaven amb molt males condicions. Aquesta cursa m’ha servit per concentrar-me en esquiar bé, i pensar en aspectes tècnics de cares a les 2 properes carreres,…. de tot s’ha d’aprendre i agafar-ne el millor.

Per acabar “d’arreglar la cursa”…. a la darrera volta he petat el basto (mentre hem filmava la càmera que retransmetia la prova en directe….!!!), i hi m’ha tocat fer un tros del circuit sense bastó, fins que un tècnic francès me’n ha deixat un per a fer l’últim esprint abans d’abandonar.

Ha estat una cursa molt dura per tots, en la meva categoria de drets, hem estat 5 atletes que hem abandonat abans d’acabar-la, per sort la meva retirada ha estat voluntària i per precaució, no pas per lesió,…. UNA RETIRADA A TEMPS SÓN 1000 VICTÒRIES!!

Bé després de la cursa… tocava descansar per l’endemà estar al 100% i amb moltes ganes i il·lusió, ja que estic vivint un somni fet realitat amb dos grans tècnics, als què els hi dec tot i mes, per què sense ells no tindria sentit. Hem aprofitat per dinar a pistes, ja que a la carpa de tècnics i atletes, un càtering s’encarregava de servir menjar per abans i després de les carreres.

A la tarda, mentrela Laia i en David anaven a la reunió de tècnics i a preparar el material del dissabte, jo he aprofitat per sortir a estirar les cames pel poble, …preciós!!!. Connectar-me a Internet i fer una sessió d’estiraments per estar al 100% per demà als esprints. A les 7:30 pm. Un cop tots a casa hem començat a preparar el sopar, a reposar i hem anat a dormir per estar a tope!!!.

Donar les gràcies als espònsors que estan fent una aposta pel meu projecte i pel meu somni: Tuga Active Wear, Nòrdic Esports, Global Serdis (Pandith, Swix), gimnàs infinit, el Refugi de l’Arp i el Club d’esquí Nòrdic l’Arp.

OBERSTDORF. 16 DE GENER, dia previ a la primera carrera, 20km.

Dia previ a la primera cursa de la copa del mon d’Alemanya a Oberstdorf: Cursa de 20 km free (estil lliure).

El dia ha començat amb el despertador sonant a les 7:00 del mati, després d’un bon esmorzar per agafar energia, ens em canviat per anar a esquiar.

A les 9 del mati hem arribat a les pistes, i abans de començar a entrenar em fet un altre cop proba de velocitat d’esquís per l’endemà, aquest cop amb els 3 parells d’esquís de clàssic, ja que tot i ser una cursa en estil lliure, jo la faig en estil clàssic.

Un cop fetes les proves de velocitat, i veure quins esquis corrien mes, em encerat els esquis de carrera i em sortit a entrenar. Avui ha estat un entrenament en que la neu estava molt pasteta, però veure tots els atletes entrenant ens han pujat els ànims i ha estat un moment d’eufòria i emoció molt gran, ja que també ens em retrobat amb atletes d’altres països que feia un any que no veiem…

Per cert Deu n’hi do  la quantitat de russos que hi haurà competint aquets dies!!!

Un cop havent entrenat, hem anat a dinar i a reposar una estoneta a casa per a la tarda ficar-nos-hi una estoneta mes.

Després de reposar, hem anat a rodar 1 horeta a l’estadi de fons, les bones temperatures de tot el dia, han transformat molt la neu i estava molt pasteta, el que fa que hem costi dominar els esquis a les baixades.

Mentrestant en David i jo estàvem esquiant, la Laia ha aprofitat per preparar els esquis de carrera de dema. No, si tinc un equip que segur fa enveja als altres països!!

Bé, quan hem acabat d’entrenar i preparar el material per dema, el David a sortit 30 minutets a córrer, i la Laia i jo em anat a casa, ja que he aprofitat per dutxar-me i fer estiraments per dema estar al 100%, i la Laia a marxat a la reunió de tècnics i entrenadors per la carrera demà.

Quan el David ha arribat a casa de córrer, després d’uns restauradora dutxa i haver berenat una miqueta, em sortit a donar un tom pel poble a veure botigues i l’ambient de la ciutat, tot esperant a la Laia que sortís de la reunió d’entrenadors i poder acabar de fer la volta tots plegats…… Que no tot ha de ser competir!!!

Un cop a casa, mentre es feia el sopar, la Laia ens ha explicat com havia anat la reunió i ens em organitzat per dema.

Avui ha tocat prendre una de les decisions mes dures que hem pres a nivell competitiu en tots els any que porto competint…. Essent per a mi la carrera mes important la que faré de diumenge de 20km en estil clàssic, i havent vist la “meteo” de demà, que diu que ha de ploure tot el mati, i considerant que els esportistes drets som els últims en sortir després de les cadires i els cecs, tot compartint amb ells gran part del circuit, el que ocasionarà que la neu estarà molt “malmesa” o transformada. Juntament amb la Laia i en David em decidit que “abandonaré” als 10km o 15km segons ho veiem, reservant-me pel diumenge…. Jo que fins ara no havia abandonat mai una cursa!!!

Es una decisió molt difícil, però la cursa en que em d’estar mes concentrats i al 100%,  i que el cos a de respondre lo millor possible és la de diumenge de 10km clàssic, ja que tothom correm amb la tècnica que jo, per l’hemiparèsia dreta que tinc, millor esquio i és la que podem fer millor paper.

Demà al ser 20km estil lliure, ben segur que quasi tothom per no dir tots, correran en estil patinador ja que es mes ràpid que el clàssic, i jo amb el factor corrector actual que m’ha assignat el IPC, m’és impossible puntuar i fer un bon paper en curses d’estil lliure.

Tot i aquesta decisió, demà tocarà donar-ho tot i mes!!… i sobretot gaudir com mai!! I fer veure a tothom que tot i el factor corrector actual (que no reflecteix el handicap que tinc)…. tenim ganes de treballar, lluitar, millorar i tirar l’esport adaptat endavant!!!

Bé, per acabar aquesta intensa jornada, i un cop sopats, em reposat una estoneta i hem anat a dormir, per agafar energia per dema!!!.

OBERSTDORF. 15 DE GENER

Aquest mati el despertador ha sonat a les 7 del matí, ja que ahir varem anar molt d’hora a dormir, i així em pogut aprofitat molt bé tot el dia.

A les 9 ja estàvem a pistes preparant el material i mirant la temperatura de la neu per poder encerar els esquis d’estil clàssic.

Primer de tot abans de començar a entrenar, m’ha tocat provar 2 esquis de clàssic per a observar quins eren mes ràpids ja pensant en les 3 properes carreres. Mentrestant, la Laia i el David, com a bons tèncics!!, estaven a l’skiroom encerant esquis per entrenar.

A les 9:40 començàvem a lliscar per les pistes, donant voltes  pel circuit de carrera, per poder-lo analitzar i observar, i per anar agafant el tacte a la neu i característiques del circuit, per poder anar mes còmodes a les curses.

El circuit, és una pista que esta amagada dintre una vall molt tancada i toca el sol solament a una petita part del circuit. Aquest mati em trobat la pista molt geladeta i dura, i al llarg del dia a anat millorant una miqueta.

A les 11 am, després de fer 1 horeta i 20 minuts d’entrenament hem anat cap a casa a dinar hi ha descansar una estoneta. A part de descansar, també  hem tingut temps de connectar-nos a Internet i poder ficar-nos en contacte amb la nostre gent i els de casa.

Després de descansar, ens em calçat els esquís de nou, i hem anat a rodar una estoneta per les pistes per fer activar el cos.

Un cop acabat l’entrenament, ens em canviat i em baixat a casa a dutxar-nos. I ,entrestant  que jo em quedava a casa a descansar, els dos entrenadors i tècnics han pujat altre cop a l’skiroom a preparar el material per l’endemà. A les 8:00 pm, ja estàvem tots entaulats a taula sopant.

En acabat de sopar varem acabar el vespre tot arreglant el material a casa per l’endemà tenir-ho tot a punt , i mirant vídeos nostres per tal de millorar la tècnica.

OBERSTDORF, 14 DE GENER

Avui el despertador ha sonat a les 7:30 del matí, un cop esmorzats, em anat a preguntar, i buscar les pistes d’esquí de fons, i l’skiroom per fer el primer entrenament. Després de donar diverses voltes pel poble i de preguntar on eren les pistes d’esquí…..al final ens han ates i ens ho han explicat en castellà!!, bé, ens hem anat situant poc a poc.

A les 11:00 am. Arribàvem a les pistes d’esquí de fons, només arribar ens em trobat un bon grup de nens, nene i joves, què s’estaven preparant per competir, com podeu entendre els 3 hem flipat, ja que ens ha costat entendre com amb un dimarts a les 11 del matí i podia haver-hi una carrera de nens d’esquí de fons!!… bé, es un  altre país i una altre cultura de l’esport!. Nosaltres hem aprofitat per canviar-nos i començar a esquiar. Hem fet unes quantes voltes de reconeixement del circuit i hem observat l’excel·lent tècnica dels fondistes alemanys. Després de dinar i de reposar una estoneta, ens hem tornat a vestir i calçar per fer el segon entrenament diari d’esquí de fons, aquest cop en estil patinador per anar agafant seguretat en aquesta tècnica. A la tarda, a l’estadi de fons hem pogut començar a saludar i a veure companys de la IPC d’esquí de fons de diferents països, que ja ens coneixem d’altres anys!. El segon entrenament, ha estat bastant cansat, ja que l’estil patinador és una tècnica que comencem a treballar amb una mica de soltura i al com que no ha parat de nevar en tot el dia, la neu de les pistes no estava gens compactada, però ha estat molt divertit per què hem pogut esquiar a la tarda i a la negre nit. El circuit és bastant agradable, és molt planer amb 2 murs i baixades dures però no massa tècniques. Mentre  en David i jo entrenàvem, la Laia s’ha centrat en aconseguir la clau de l’skiroom i poder ficar tot el material a la saleta.

A les 5:30 de la tarda ja ho teníem tot enllestit, i a la ciutat quasi tot tancat. Ens hem adaptat al 100% a l’horari europeu i alemany per anar més coordinats. A les 19:30 hem començat a sopar i ara són les 22:00 i ja anem a dormir i a descansar…. Demà més!!!

13 DE GENER RUMB A ALEMANYA… TORNEM A UNA PROVA DEL MUNDIAL DEL IPC

El dia 12 de gener, em vaig despertar al Refugi de l’Arp, on resideixo una part de la setmana de la temporada de Neu i col·laboro amb tasques del Refugi que porten la Maria i en Josep, uns excel·lents companys!!!. Ens vàrem despertar amb unes vistes impressionants sobre un mar de núvols a la vall, fantàstic per agafar energia. Després d’un bon entrenament per les pistes de Tuixent la Vansa, vaig baixar a casa, a Igualada,  per a preparar el material i les bosses … tot començant el viatge cap a la copa del món d’Alemanya!!!

A les 8 del vespre els 2 tècnics (Laia Aubert i David Adan) em passaven a recollir per Igualada, ja que fèiem nit a Sant Quirze per poder marxar ben d’hora l’endemà al matí, rumb a Alemanya.

El dilluns dia 13 de gener el despertador va sonar a les 5:30 del matí. Ja que a les 6 en punt varem començar el viatge. Després de mes de 1.000km, 14 hores de viatge i passant per França, Suïssa i Àustria, arribàvem al nostre destí als Alps Alemanys, a un poblet anomenat Oberstdorf. Varem tenir un viatge molt agradable i còmoda, en què trobant l’apartament a la primera, ho va acabar d’arrodonir. A l’apartament i un cop sopats varem anar a estirar les cames pel poble, tot fent una mica descoberta de l’entorn.