3r. assalt: 10km clàssic

Bones de nou,

Ja ho veieu, allò bo es fa esperar jaja.

Avui ha sigut el torn de la última competició de la WC IPC Nordic Skiing de Noruega, era el torn de la cursa de 10km estil clàssic.

El circuit ha sigut el mateix dels 20km estil lliure, però fent només 2 voltes de 5km.

El dia ens ha donat una alegria, després d’estar uns quants dies sense veure el sol, avui el dia s’ha aixecat destapat i amb sol.

Pel que fa a la competició, a les 11:43:30, ha sonat el tret de sortida: era hora de donar-ho tot i fer-ho el millor possible!!! Al fer el pas de volta, de cop i volta he sentit com el locutor de la cursa de cop i volta deia el meu nom i començava a fer crits per animar-me, ha sigut un moment genial, impressionant, en que només tenia ganes de continuar corrents i continuar lluitant.

He acabat la cursa content, emocionat del que estava fent i del que havia aconseguit, un somni que fa molt temps que portava somiant, una experiència brutal, fantàstica. He acabat molt motivat amb ganes de continuar treballant a tope per possibles altres competicions, i poder estar més aprop d’aquestes grans i fantàstiques persones.

Penso que ens ha anat molt bé, per poder fer amistat amb altres atletes, i altres entrenadors i tècnics, en que ens han animat a participar en altres competicions, i continuar entrenant.

Ara toca de fer motxilles que demà és hora de tornar cap a casa.

Agraïr a tota la gent que ens ha donat el seu suport, que ens ha animat en tot moment, i que ha fet possible aquesta gran i fantàstica aventurada!!!! Sobretot als Redolad-Garcia pel seu patrocini!! ;).

Ens veiem a pistes!!

Sort i neu

Video de vivencies viscudes a la W.C. IPC nordic skiing de Noruega:

http://www.youtube.com/watch?v=KIVkZ8qHScE

 

2n assalt: anem polint la tècnica!

Doncs és correcte,

mica en mica anem esquiant millor! Avui ha tocat el torn de l’esprint, «vaja -es pot pensar- una pixarada comparat amb els 20km de l’altre dia», però també té el seu què. Després el Pol que us expliqui més coses.

El què jo us volia comentar ara és com funcionen els resultats d’aquesta gent, que competeixen esquiadors amb discapacitats tant diferents. Doncs a la categoria del Pol, la LW 2-9, bàsicament són els que NO van en cadira i els que NO són cecs. Per tant, un «mejunje» important de gent: mancos per un costat o pels dos, algú amb la cama rígida del tot, el Pol amb afectació a un braç i a una cama…

I clar, com us debeu estar preguntant és com poden incloure’ls tots junts dins la mateixa categoria? Doncs és aquí on entren en joc els PERCENTATGES. Llavors, en els resultats, et multipliquen el teu temps pel teu percentatge (el de clàssic o patinador segons procedeixi, ja que acostuma a ser diferent). Clar, deixeu de fer càlculs perquè ràpidament veureu que com més BAIX sigui el percentatge, millor!!

Ara, recapitulem una mica… Aquests percentatges te’ls determinen una Comissió Mèdica de la IPC formada per fisios, metges, entrenadors… que t’avaluen les limitacions de la discapacitat. En el cas del Pol, li van fer una avaluació en sec i a la neu amb els esquís: creiem que no podien entendre com podia ser que esquiés veient les limitacions que tenia en alguns exercicis!!!! D’aquesta manera i després de debatra-ho durant una bona estona, ens van donar els percentatges que li corresponien al Pol:
– 83% en patinador.
– 86% en clàssic.
I com que no sabeu en quins percentatges es mouen la resta… ja us dic jo que SÓN ELS MÉS BAIXOS de tots els competidors!!! Els avaluadors estan molt contents de tenir un cas com el del Pol dins de la IPC ja que estan sorpresos del seu nivell d’esquí!!! Bé eh?

Va, ara el Pol.
Com bé ha comentat la Laia, avui ha sigut el torn de fer un esprint, d’1,255km: no n’havia fet mai cap, i la veritat és que ha sigut molt curiós, un obrir i tancar d’ulls, una sensació de dir ja està, ja s’ha acabat?

Un alltre cop la competició ha sigut en estil patinador, i jo l’he realitzada en clàssic. He trigat 0:05:08, i amb el percentatge aplicat 0:04:17. He acabat content, m’he sentit bé, fort, i amb ganes de continuar treballant a topeee, per estar al més aprop possible del altres esquiadors.

Demà toca la tercera i ultima competició de la WC IPC.
Seran 10km en estil clàssic, és la competició en que des d’un bon principi tenia assignada, i era el nostre repte principal.

Demà a donar-ho tot i més i a gaudir d’aquesta experiènciaaa brutal!!

 

1r assalt amb els objectius complerts!!

Bona tarda!

Bé, al final ha arribat… i ja ha passat el dia «D», la hora «H»… i en fi, tot plegat!!

Per començar comentar-vos que els objectius que perseguíem amb aquesta carrera s’han complert: ha servit d’INSTRUMENT per a les següents, sobretot per la de diumenge. Entre altres coses, hem vist quines baixades en competició ens creen més problemes, hem provat quina podria ser la cera ideal, començar a aplicar i a integrar millores tècniques, provar de beure en una carrera… en fi… ah, i veure com n’estan de forts aquestes bèsties!! hehehehhe!! Bé, també és important tenir en compte que TOTHOM corria en patinador i el Pol en clàssic.
El temps total de Pol ha estat de 1:44:58, que amb la bonificació li ha quedat per 1:27:07, a uns quants minuts del primer. La posició ha sigut el 18è! 🙂

La carrera també m’ha servit per corroborar que, per ara, 20km encara són masses pel Pol, i que no són el mateix 20km d’aquí que de la Beret (per exemple). Però ja es tractava d’això, sobretot si comptem que en un principi ni havíem de competir!

Ah, les ceres han anat bastant bé!! hehehehe! Crec que estava més nerviosa jo que el Pol amb el «cuento» de les ceres… 🙂

Ara, deixo que «parli» el Pol…

Com bé diu la Laia, a sigut el dia D, un dia per enmarcar, i l’inici d’una llarga aventura de somnis i de somriures, en que portem temps treballant. I el que més il·lusió fa és poder-ho compartir amb TOTS VOSALTRES.

A les 11:21:30, a sona el tret de sortida, quedaven 20 km per endavant.
La cursa ha sigut 4 voltes de 5 km, que s’han fet una mica llargues i dures, amb moltes pujades i baixades, i pocs plans, però un cop arribat a la meta ha estat un moment molt emocionant: haver participat en una competició d’aquest nivell i amb altres atletes que tenen un handicap, és impressionant. També hem pogut observar que són unes màquines.

Ara toca descansar i polir algunes coses que hem pogut observar i que ens poden anar bé per les següents curses.

Dissabte més i millor i a topeee!!! Amb pit i collons ho aconseguirem.

Orgullós de defensar aquest colors, aquest club i aquest esport.

Ja per acabar, com va dir un dels més grans: «Si ens aixequem ben d’hora ben d’hora al matí, guanyarem.»

 

 

 

 

Font: http://cena-esquinordic.blogspot.com/

WC IPC: 1r assalt!

Doncs sí,

demà ja és dijous, el que significa que fem el primer assalt a la Copa del Móooon!!! Crec que estem física, psico i «materialment» preparats, així que toca posar-hi… pit i cullons! 🙂

Seran 20km estil lliure (el Pol en clàssic), molt probablement 4 voltes a un circuit de 5km. El dia es presenta menys ventat que avui i ennuvolat. Com a molt cauran quatre flocs de neu.

Punt de vista del Pol…

Avui ha sigut un dia, per repassar el circuit i acabar de perfilar algunes cosetes que poden anar bé per demà.

Les sensacions que tinc són bones i penso que físicament estic preparat, sempre hi haurà coses que es podran polir i millorar, però per algun lloc es comença…

Demà serà una carrera per notar sensacions, per veure si podem millorar alguna cosa per les properes… i el més important de tot: poder gaudir d’aquesta experiència que estic vivint i poder-la compartir amb tots vosaltres.

Moltes gràcies pel suport i pels ànims que m’esteu donant.

Demà la crònica i fotografies!! 🙂

 

 

El CENA a la WC del IPC! 2a part

Hola a tothom!!

Primer de tot volem agraïr a tots/es el suport que ens esteu fent arribar des de casa nostra, és gratificant sentir aquesta escalfor tan lluny! I estem orgullosos de portar els color del CENA en aquesta competició internacional!

Avui hi ha novetats per diverses coses.
Primer de tot, llastimar la tornada a casa dels pares i el germà del Pol, que aquests dies ens han ajudat moltíssim en totes les tasques i han fet molt més amena i propera l’estada aquí, ajudant a relaxar els nervis del Pol. Gràcies per tot! (no us penseu que tenien ganes de tornar eh, si fós per ells s’haguessin quedat fins al final i més!) Hem tingut un traductor que no se li escapava una, un guitarrista (i futur esquiador) autèntic i molt, molt bo, i una cuinera conta-contes que ja es deu estar enyorant… En fi, ce la vie!

I per altra banda, informar-vos que finalment farem 3 carreres, ja que els Classificadors Mèdics ens van animar i ens han assegurat traça els dies d’estil lliure:
– Dijous: 20 km lliure
– Dissabte: sprint lliure
– Diumenge: 10 km clàssic

Així que ara estem preparant-nos el millor que podem!!!

Les carreres ja han començat, ara estan fent biathlon, i van a topeee!!! És flipant poder veure altres esquiadors esquiant amb una discapacitat.

A part d’entrenar, també hi ha agut una estona per poder visitar Lillehammer i poder veure com viuen, què fan…
Moltes gràcies per tot!!!

Properament més noticies…

 

WC IPC nordic sking C.E.N.A

El dia 7 de desembre, a les 12:00 am, agafàvem l’avio direcció a Munic, per fer transbord direcció a Oslo.
A les 6 arribàvem a Oslo, ens vam trobar la ciutat tota nevada. Ja faltava menys. Ja per acabar faltaven un parell d’horetes amb tren, en que vam conèixer un noruec, en que havia fet de periodista a les olimpíades del 1992 a Barcelona. Finalment un taxi ens va portar a la caseta de fusta on passarem els propers dies.
L’Endemà ben d’hora al mati va sonar el despertador per aprofitar el dia. Desprès d’un bon esmorzar, vam preparar els esquis, i vam fer un primer tast de neu.

A les 12:30 vam tenir una primera revisió medica en que va anar molt bé, però em volien veure esquiar l’endemà al mati, per acabar de deliberar. A la tarda vam aprofitar per preparar els esquis, i anar a córrer una miqueta per escalfar motors.

Avui dia 9, a costat aixecar-se del llit, ja que si estava molt bé i calentonet. A les 9:30 ja teníem els esquis calçats i hem començat a entrenar. Com que a les 12 teníem revisió mèdica, hem aprofitat per anar a dinar abans i aixi desprès fer un segon entrenament.
La revisió ha anat força bé, molt emocionant, no passa cada dia que t’avaluïn i que vegin la feina que has fet fins al moment. Ens han felicitat per la feina ben feta fins ara, ara toca intentar fer un bon paper a la cursa.
Ens han donat l’oportunitat d’apuntar-me en alguna competició més, i estem mirat com ho hem de fer.
Agrair-vos moltíssim el suport i els ànims que m’esteu donant per aquesta lluita per l’esport adaptat. I per poder-ho fer com a corredor del C.E.N.A.

 

Font: http://cena-esquinordic.blogspot.com/