OBERSTDORF. 16 DE GENER, dia previ a la primera carrera, 20km.

Dia previ a la primera cursa de la copa del mon d’Alemanya a Oberstdorf: Cursa de 20 km free (estil lliure).

El dia ha començat amb el despertador sonant a les 7:00 del mati, després d’un bon esmorzar per agafar energia, ens em canviat per anar a esquiar.

A les 9 del mati hem arribat a les pistes, i abans de començar a entrenar em fet un altre cop proba de velocitat d’esquís per l’endemà, aquest cop amb els 3 parells d’esquís de clàssic, ja que tot i ser una cursa en estil lliure, jo la faig en estil clàssic.

Un cop fetes les proves de velocitat, i veure quins esquis corrien mes, em encerat els esquis de carrera i em sortit a entrenar. Avui ha estat un entrenament en que la neu estava molt pasteta, però veure tots els atletes entrenant ens han pujat els ànims i ha estat un moment d’eufòria i emoció molt gran, ja que també ens em retrobat amb atletes d’altres països que feia un any que no veiem…

Per cert Deu n’hi do  la quantitat de russos que hi haurà competint aquets dies!!!

Un cop havent entrenat, hem anat a dinar i a reposar una estoneta a casa per a la tarda ficar-nos-hi una estoneta mes.

Després de reposar, hem anat a rodar 1 horeta a l’estadi de fons, les bones temperatures de tot el dia, han transformat molt la neu i estava molt pasteta, el que fa que hem costi dominar els esquis a les baixades.

Mentrestant en David i jo estàvem esquiant, la Laia ha aprofitat per preparar els esquis de carrera de dema. No, si tinc un equip que segur fa enveja als altres països!!

Bé, quan hem acabat d’entrenar i preparar el material per dema, el David a sortit 30 minutets a córrer, i la Laia i jo em anat a casa, ja que he aprofitat per dutxar-me i fer estiraments per dema estar al 100%, i la Laia a marxat a la reunió de tècnics i entrenadors per la carrera demà.

Quan el David ha arribat a casa de córrer, després d’uns restauradora dutxa i haver berenat una miqueta, em sortit a donar un tom pel poble a veure botigues i l’ambient de la ciutat, tot esperant a la Laia que sortís de la reunió d’entrenadors i poder acabar de fer la volta tots plegats…… Que no tot ha de ser competir!!!

Un cop a casa, mentre es feia el sopar, la Laia ens ha explicat com havia anat la reunió i ens em organitzat per dema.

Avui ha tocat prendre una de les decisions mes dures que hem pres a nivell competitiu en tots els any que porto competint…. Essent per a mi la carrera mes important la que faré de diumenge de 20km en estil clàssic, i havent vist la “meteo” de demà, que diu que ha de ploure tot el mati, i considerant que els esportistes drets som els últims en sortir després de les cadires i els cecs, tot compartint amb ells gran part del circuit, el que ocasionarà que la neu estarà molt “malmesa” o transformada. Juntament amb la Laia i en David em decidit que “abandonaré” als 10km o 15km segons ho veiem, reservant-me pel diumenge…. Jo que fins ara no havia abandonat mai una cursa!!!

Es una decisió molt difícil, però la cursa en que em d’estar mes concentrats i al 100%,  i que el cos a de respondre lo millor possible és la de diumenge de 10km clàssic, ja que tothom correm amb la tècnica que jo, per l’hemiparèsia dreta que tinc, millor esquio i és la que podem fer millor paper.

Demà al ser 20km estil lliure, ben segur que quasi tothom per no dir tots, correran en estil patinador ja que es mes ràpid que el clàssic, i jo amb el factor corrector actual que m’ha assignat el IPC, m’és impossible puntuar i fer un bon paper en curses d’estil lliure.

Tot i aquesta decisió, demà tocarà donar-ho tot i mes!!… i sobretot gaudir com mai!! I fer veure a tothom que tot i el factor corrector actual (que no reflecteix el handicap que tinc)…. tenim ganes de treballar, lluitar, millorar i tirar l’esport adaptat endavant!!!

Bé, per acabar aquesta intensa jornada, i un cop sopats, em reposat una estoneta i hem anat a dormir, per agafar energia per dema!!!.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*