OBERSTDORF, 17 DE GENER primer gran debut 20km

Divendres 17 de gener,  ha estat el meu 1er gran debut a la copa del món 2014, dela IPC d’Alemanya, participant a la cursa dels 20km estil lliure.

Aquest matí he pogut descansar una mica mes que dijous, ja que el meu tret de sortida era al migdia. El despertador ha sonat a les 8:20 am, m’he despertat quan el David ila Laia acabaven d’esmorzar i es començaven a vestir per pujar a pistes a provar ceres i a buscar els dorsals… Mentrestant jo he sortit una estoneta a córrer per a estirar les cames i en acabat fer un bon esmorzar per agafar energia per la carrera, sense perdre la concentració!!

En David m’ha vingut a buscar a les 10 am, hem pujat a pistes i hem començat a preparar-nos pel tret de sortida. Mentrela Laia acabava d’encerar els esquis per escalfar i provar, el David i jo hem anat a veure l’ambient per la sala de tècnics i atletes i a tirar algunes fotos als atletes que competeixen en cadira, uns grans atletes!!!. Categoria que ha tingut el tret de sortida a les 10 del matí.

A les 11 am, un cop acabada la cursa de cadires, l’organització ens ha deixat una estona per escalfa, i en el meu cas provar ceres en un petit tram del circuit, ja que per manca de neu només hi havia el circuit de carrera amb neu trepitjada, desprès de provar ceres i escalfar, hem anat a l’skiroom a preparar els esquís de cursa per fer la darrera prova de ceres abans de la sortida!!.

Com a estratègia, ahir després de la reunió d’entrenadors juntament amb els 2 tècnics, varem decidir que avui no acabaria els 20km, ja que és una cursa en estil lliure en què la gran majoria d’esquiadors corren en estil patinador, mentre que jo corro en estil clàssic que d’entrada és un estil mes lent, per altra banda les condicions meteorològiques no eren massa bones, amb la neu molt transformada que hem perjudica en el recolzament del peu dret, i per altra banda no podem oblidar que per a mi la cursa més important és la de diumenge (10 Kmen estil clàssic) i la de demà dissabte.

A les 12:55:00 del matí, m’han donat el tret de sortida, amb una neu molt molt transformada ó pasteta, plovent i amb molt poca traça durant el circuit, vaja unes condicions horribles per a tothom, i especialment per a mi. A la primera volta ja he vist clar que la millor solució, era plegar al quilòmetre 10 per tenir una referència per diumenge i no desgastar-me, ja que per altra banda les 2 baixades més fortes del circuit estaven amb molt males condicions. Aquesta cursa m’ha servit per concentrar-me en esquiar bé, i pensar en aspectes tècnics de cares a les 2 properes carreres,…. de tot s’ha d’aprendre i agafar-ne el millor.

Per acabar “d’arreglar la cursa”…. a la darrera volta he petat el basto (mentre hem filmava la càmera que retransmetia la prova en directe….!!!), i hi m’ha tocat fer un tros del circuit sense bastó, fins que un tècnic francès me’n ha deixat un per a fer l’últim esprint abans d’abandonar.

Ha estat una cursa molt dura per tots, en la meva categoria de drets, hem estat 5 atletes que hem abandonat abans d’acabar-la, per sort la meva retirada ha estat voluntària i per precaució, no pas per lesió,…. UNA RETIRADA A TEMPS SÓN 1000 VICTÒRIES!!

Bé després de la cursa… tocava descansar per l’endemà estar al 100% i amb moltes ganes i il·lusió, ja que estic vivint un somni fet realitat amb dos grans tècnics, als què els hi dec tot i mes, per què sense ells no tindria sentit. Hem aprofitat per dinar a pistes, ja que a la carpa de tècnics i atletes, un càtering s’encarregava de servir menjar per abans i després de les carreres.

A la tarda, mentrela Laia i en David anaven a la reunió de tècnics i a preparar el material del dissabte, jo he aprofitat per sortir a estirar les cames pel poble, …preciós!!!. Connectar-me a Internet i fer una sessió d’estiraments per estar al 100% per demà als esprints. A les 7:30 pm. Un cop tots a casa hem començat a preparar el sopar, a reposar i hem anat a dormir per estar a tope!!!.

Donar les gràcies als espònsors que estan fent una aposta pel meu projecte i pel meu somni: Tuga Active Wear, Nòrdic Esports, Global Serdis (Pandith, Swix), gimnàs infinit, el Refugi de l’Arp i el Club d’esquí Nòrdic l’Arp.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*