Campionats d’espanya d’esquí de fons adaptat :)

El passat divendres 18 de desembre a l’estació d’esquí de los Llanós de l’Hospital de Benasque, es varen celebrar els Campionats d’Espanya d’esquí de fons adaptat, en què hi havia 2 categories reines, els Discapacitats de paràlisis cerebral i els discapacitats intel∙lectuals.
Juntament amb el Pol Puiggener i l’entrenadora Laia com a integrants del club CENA, i vàrem anar a participar.
Després de disputar la primera cursa de la temporada a Beret, l’Aranskating de 10km, en que personalment vaig acabar molt content fent un temps de 34:04 varen marxar cap a Benasque per començar una setmana de concentració i preparar els campionats d’Espanya. Va ser una setmana en què vàrem poder entrenar de valent i tocar moltes hores de neu per anar millorant i polint cosetes que ens aniran super bé per tota la temporada que ens espera, fent entrenaments tant de clàssic com de patinador.
Com esportista, va ser una experiència molt enriquidora, a diferència d’altres concentracions i/o vivències, vaig poder conviure amb un discapacitat intel∙lectual, en què vaig poder observar i palpar moltes coses de primera mà a la vegada de poder compartir una cursa d’esquí adaptat amb ell i juntament amb l’entrenadora. Divendres ens va tocar matinar una mica més que els altres dies, per fer un bon esmorzar i pujar cap a pistes ha preparar el material de la cursa.
Un cop vàrem arribar a pistes el Pol i jo ens vàrem anar a canviar mentres la Laia i el Pere anaven a provar ceres. Un cop triada la cera adequada, vàrem encerar els esquis de carrera, i els vàrem anar a provar per veure que tot anava bé.
Quan ja ho teníem tot apunt per la cursa, varem començar a escalfar, com ha totes les curses aprofitem l’escalfament per córrer i fer algun esprint, ja que si escalfem esquiant carreguem massa la musculatura abans de la sortida.
Va ser una cursa diferent i especial a la vegada, ja que mai havia tingut l’oportunitat de córrer amb gent amb una discapacitat Intel∙lectual. I és que va ser fantàstic.
A les 10:00 del matí va ser el primer tret de sortida de la cursa de 5km, vàrem sortir 6 atletes, 2 dels quals érem discapacitats de paràlisis cerebral i 4 de discapacitats intel∙lectuals en què la seva afectació era menor de la resta de participants.
Varen ser 4 voltes de 1,200km en què des de bon principi em vaig escapar de la resta d’atletes. Va ser una cursa molt plana en què en tot moment podíem veure la resta de participants. Un cop donada la sortida dels 5km, és va donar la sortida de 2,5km amb un total d’11 atletes.
Va ser una cursa que no hi havia una bona traça, i vaig haver de plantejar una cursa en pensar en poques coses i estar atent amb el peu dret, va ser un plantejament totalment diferent ha com el tenia plantejat, ja que volia aprofitar aquesta cursa en
pensar en moltes coses a nivell tècnic.
Vaig acabar molt content de poder participar en aquests campionats. Parant el crono amb 19 minuts i 17 segons, fent un primer lloc de la general i quedant campió d’Espanya d’esquí de fons adaptat de discapacitats de paràlisis cerebrals.
Durant tota la setmana i especialment el dia dels campionats d’Espanya, vaig poder observar de molt aprop i la manera de fer que tenen els discapacitats intel∙lectuals, en què personalment em va encantar poder‐ho compartir amb tots ells i a nivell personal em va enriquir moltíssim com ha persona.
El Pol Puiggener, l’altre company d’equip també va fer una gran cursa, quedant 3r de la general, anant enganxats tota la cursa amb el segon atleta i veient un esprint final genial.