Comapedrosa Skyrace

El passat 31 de juriol, a Arinsal es va disputar els mundials de curses per muntanya de mitja marató, a la cursa de la SkyRace Comapedrosa, una cursa molt tècnica, exigent i molt dura tant ha nivell físic i psíquic.
Després de poder viure des de dins els mundials del Km Vertical i l’Ultra de la Buff èpic trail, no podia fallar a la SkyRace Comapedrosa 2016, una cursa que ja fa dos anys que corrents.
El passat dia 30 vàrem marxar d’Igualada rumb a Andorra a Arinsal, per poder passar un gran cap de setmana amb família i gaudint d’un espectacle esportiu internacional. Després de muntar la tenda al càmping, vàrem anar a Arinsal a buscar el dorsal i ha saludar els companys d’Oci Esport i altres amics de curses de muntanya. Amb el dorsal ja guardat, ens vàrem dirigir a la reunió prèvia de cursa per sentir l’organització com ens explicava trets importants de l’endemà perquè tot anés bé i rodat.
Quan es va acabar la reunió vaig aprofitar per anar a trotar una miqueta i ha fer unes quantes sèries, ja que tocava entrenar. No podia ser d’una altra manera va tocar entrenar en pujada, i jo només feia que pensar en com aniria demà i si aquell entreno m’estava anant bé, ja que era una cursa molt exigent.
Va ser una nit tranquil·la, amb nervis, il·lusió, ja que poder ser un dels corredors que prenia la sortida dels mundials de curses de muntanya era impressionant.
L’endemà al matí em vaig aixecar ben d’hora, per poder esmorzar i poder anar tranquil·la-ment, abans de començar a escalfar, vàrem anar a fer un cafè, per poder-nos activar una mica i sortir ben desperts. Abans de la sortida vaig escalfar una mica, però no em vaig voler passar, ja que no volia cansar les cames més del compte, ja que era una cursa molt llarga i exigent.
A les 9 del matí va ser el tret de sortida, vaig decidir no sortir al 100%, sinó agafar un ritme còmode, alegre, però que després no em passes factura a la baixada, ja que n’hi havia 2 de molt llargues. Els dos únics objectius d’aquella cursa, eren gaudir a topee i intentar reduir una mica el temps de l’any passat.
La primera pujada i baixada va ser molt còmode, vigilant sempre amb el peu dret però anar fent. Un cop a l’avituallament del refugi, començava realment la cursa. Allà m’esperaven els meus pares animant-me i donant-me suport, a part vaig trobar-me una gran amiga que havia caigut i va haver d’abandonar. Eren les 2 excuses per poder fer una gran cursa i poder-lis dedicar. Després del refugi, començàvem una altra pujada de 2km de distància per 1 de pujada, una pujada molt exigent i impressionant, amb trossos de gespa, pedra… era la pujada que ens faria arribar a dalt el Comapedrosa. A partir d’allà ja va ser tot baixada, amb un primer tram de carena molt tècnic en què jo només feia que pensar en què no seria possible reduir el temps de l’any passat, em sentia molt lent. Quan es va acabar la carena, vaig agafar un ritme constant de baixada, ja que el terreny m’ho permetia. És cert que tot el cos ja sentia molta fatiga, ganes d’arribar… però estava corrent uns mundials sense discapacitat. Va ser una baixada llarga pesada, que no s’acabava mai… però quan ja faltava poc per arribar a Arinsal, una amiga que em va atrapar i em va dir que podíem baixar de 5h, que estàvem fent una gran cursa. Jo me’n recordo que li vaig comentar que si aconseguia baixar de 4 hores em veuria amb una gerra de cervesa a les mans celebrant aquell gran resultat. Va ser la motivació extra per poder apretar una mica més i gaudir d’aquells últims km de la cursa. Quan vaig veure l’arc de meta i vaig apretar dents i vaig fer un últim esprint. Brutal, acabava de baixar de 5h , amb un temps de 4:59:49. És cert eren 11 segons però vaig baixar de les 5h. Però el més bo de tot és que vaig reduir 22 minuts la marca de l’any anterior. No em podia creure el que acabava de fer.
Només arribar l’organització acabava de fer l’entrega de premis i em varen fer pujar a dalt del podi. Va ser un moment impressionant un reconeixement a l’esport adaptat.
Donar mil gràcies. Un cap de setmana rodo.