Campionats d’espanya a Benasque 2017

El passat cap de setmana del 28 de febrer a l’estació d’esquí de Benasque (Hospital de Benasque), es van celebrar una vegada més els campionats d’Espanya de llarga distància. Per mi va ser una cursa important, ja que feia poques setmanes que em comunicaven que no em deixaven anar als mundials d’esquí de fons adaptat i era una cursa que podia demostrar davant de molta gent que estava capacitat i que portàvem moltes hores d’entreno fet per arribar als mundials al 200%.
Va ser un cap de setmana de 3 dies, de germanor, de convivències, de riures…., ja que estàvem tots els del CENA i ETFEM junts (Pares, mares, atletes, tècnics…)
El divendres i dissabte vàrem aprofitar per esquiar i fer alguna volta de reconeixement al circuit de cursa. Era un circuit força pla, és cert que tenia una pujada inicial i alguna que altres pujadetes. Però son unes pistes que predomina el pla.
Diumenge al matí, un cop a pistes i mentres els tècnics provaven ceres, ja que era en clàssic, jo vaig agafar els més petits que corrien la marxa i vàrem anar a escalfar, a moure’ns, ha córrer una miqueta per poder fer una gran cursa. Després de provar esquís de carrera vaig anar cap a la línia de sortida, al primer calaix, ja que hi havia el calaix de Campionats d’Espanya i de marxa popular. Ens vàrem esperar que els delegats tècnics ens fiquessin en l’ordre corresponent de sortida. Recordo que feia molta calor jajaja.
Va ser una cursa de 30km, es van fer molt llargs, sobretot els plans de la segona volta, ja que a l’impulsar amb un basto semblava que no avancessis. Vaig acabar molt content i cansat. A l’arribar molta gent em va preguntar que ens havia passat per no poder anar als mundials, i la veritat és que la gent no podia entendre com la federació espanyola no ens i deixava anar si estàvem fent una gran feina. Realment durant molts dies vaig sentir molta estima i suport per què m’acabava de passar amb els mundials, ja que la gent que veu dia a dia la gran dedicació que hi estem ficant valora i veu que ens ho mereixem… Moltes gràcies.