Copa del món SkyRace Comapedrosa Arinsal 2017

Copa del món SkyRace Comapedrosa Arinsal 2017

El passat cap de setmana del 28 al 30 de Juliol, es va celebrar Copa del món SkyRace Comapedrosa Arinsal, en què es va aprofitar per celebrar els mundials Juniors (en km Vertical i la cursa de 15km), per altra banda la cursa de 21km va ser puntuable per la copa del món categoria absoluta.
Les curses van començar el divendres 28 amb el km Vertical que disputaven els Juvenils, i Diumenges 30 es celebraven la SkyRace comapewdrosa de 21km i la SkyRace Arinsal de 15km

El meu viatge va començar divendres al migdia, després de plegar de la feina, vaig pujar ha Andorra amb transport públic des d’Olesa de Montserrat, després de fer molts transbordos, vaig aconseguir arribar a Arinsal (poble on es disputaven les proves).
Dissabte al matí, vaig aprofitar per ajudar a l’organització a senyalitzar un tram de la cursa, vàrem fer del km 10 al 16 tot pujant el Comapedrosa (Cim més alt d’Andorra). Realment em va anar bé per poder estudiar i recordar part del circuit, a part que, ja que estava al Pirineu, volia aprofitar per gaudir al màxim del seu encant. 

Un cop a Arinsal, i després de descansar una mica, vàrem aprofitar per anar a la reunió de cursa i poder sentir a l’organització que ens deien per l’endemà, a part que vaig poder saludar i veure a grans amics i atletes. 
Diumenge al matí em vaig aixecar ben d’hora per poder esmorzar tranquil·lament, els nervis ja començaven a estar a flor de pell, és una de les curses més dures que faig, però una de les més impressionants. És una cursa que a part dels grans paisatges i grans atletes, el que més m’atrau és el dur traball tan fisic com psicologic que comporta. 
Despres d’escalfar bé, a les 8:30 del matí donaven el tret de sortida a la SkyRace Comapedrosa, era hora de gaudir com mai, d’escoltar-se a un mateix i donar el millor de mi. Realment em vaig trobar molt bé de cames, de cap… A vans de Sortir vaig voler visualitzar una mica la cursa i ficar temps de pas en 3 o 4 punts del circuit per intentar fer el mateix temps que l’any passat. Realment em va anar molt bé i vaig anar quadrant tots els temps marcats. 
És un circuit amb 2 pujades i 2 baixades. Vaig volger sortir a tope a la primera pujada sabent que la baixada era molt tècnica i em permetria agafar forces i en canvi a la segona pujada vaig agafar un ritme constant i còmode per intentar arribar a dalt al Comapedrosa amb una mica d’energia i intentar baixar amb ritme, ja que cada cop em sento més agut baixant per corriols no massa tècnics.
Vaig parar el crono amb 5h i 5 minuts (5 minuts més que l’any passat), i el 212 de la general de 288 atletes. 
Vaig acabar molt content de la cursa feda i del plantejament previ, ja que el dia anterior havia pujat el Comapedrosa.
Diuen que el gran esforç per aconseguir els teus somnis dona resultats, i així és. Realment és genial poder compartir grans curses amb grans atletes i amics i lluitar al seu costat. A part que és impressionant veure’ls córrer per aquells camins/corriols….

I per acabar, després de l’entrega de premis, l’organització em va fer pujar una vegada més a dalt el podi per fer-me un reconeixement per la lluita i constància.

Video SkyRace Comapedrosa 

Curriculum esportiu