Material esportiu

Per a poder practicar l’esqui nòrdic i de “rollerski” (modalitat de patins, per l’entrenament fora la temporada de neu). Hem hagut d’adaptar algunes coses del material, ja que així puc esquiar o patinar millor i evitar possibles lesions.

Per a la pràctica de l’esquí nòrdic

El  material d’hivern que faig servir: són els bastons, les botes, ulleres, i els esquís (modalitat clàssic o patinador).
Pel que fa a les modificacions, només porto un bastó, ja que amb la mà dreta al no poder “agafar” m’és impossible controlar el bastó, i fer tot el moviment. De manera que si dugués el bastó dret em podria provocar ensopegades i caigudes amb les conseqüents lesions.
A la mà dreta,  porto un protector de canell per evitar lesions en cas de caigudes, i una manyopla de muntanya, ja que en un guant normal la mà dreta amb la protecció no mi cap, i així la manyopla m’assegura una bona temperatura a la mà, que en no treballar,  és propicia a refredar-se.
Pel que fa a les botes, i les fixacions, varem creure interessant, buscar una bota en que em subjectes molt be el peu i turmell, i que portes una fixació tipus Rockefeller, ja que pel seu disseny (amb més amplada de recolzament de la base del peu que altres tipus de fixacions), em dona major estabilitat al mateix.

En el tema esquís:

Als esquís en la modalitat de clàssic, no hem fet cap adaptació. Als de la modalitat de patinador, actualment estem estudiant la manera de com podem adaptar l’esquí ja que pel handicap que tinc torço el peu, i no em permet fer el moviment adequat.

 

Per a la pràctica del “rollerski”

Utilitzo un bastó amb puntera per asfalt, casc, les botes d’esquí i els “rollerski”.
Pel que fa als bastons, tal com s’ha explicat en la pràctica del esqui nòrdic només porto un bastó, ja que amb la mà dreta, no tinc el domini del pal.
Tanmateix a la mà dreta per protegir-la de lesions en cas de possibles caigudes, porto un protector al canell, i per no passar fred, un guant de hoquei, que també esta adaptat per tal que m’hi càpiga la mà amb el protector.
Per les botes i les fixacions, faig servir el mateix sistema de l’esquí nòrdic.
Pel que fa als “rollerski”, els varem adaptar tot acoblant una tercera roda lateral al roller dret, ja que per la meva discapacitat, torço el peu cap a fora i podria lesionar-me molt fàcilment el turmell, a la vegada que provocar-me caigudes.
Aquesta adaptació consisteix en una petita peça de fusta, fixada amb uns cargols al “rollerski”, en la qual, porto la tercera roda, i així guanyo l’estabilitat que el peu no m’ofereix o garanteix.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*