2n assalt: anem polint la tècnica!

Doncs és correcte,

mica en mica anem esquiant millor! Avui ha tocat el torn de l’esprint, «vaja -es pot pensar- una pixarada comparat amb els 20km de l’altre dia», però també té el seu què. Després el Pol que us expliqui més coses.

El què jo us volia comentar ara és com funcionen els resultats d’aquesta gent, que competeixen esquiadors amb discapacitats tant diferents. Doncs a la categoria del Pol, la LW 2-9, bàsicament són els que NO van en cadira i els que NO són cecs. Per tant, un «mejunje» important de gent: mancos per un costat o pels dos, algú amb la cama rígida del tot, el Pol amb afectació a un braç i a una cama…

I clar, com us debeu estar preguntant és com poden incloure’ls tots junts dins la mateixa categoria? Doncs és aquí on entren en joc els PERCENTATGES. Llavors, en els resultats, et multipliquen el teu temps pel teu percentatge (el de clàssic o patinador segons procedeixi, ja que acostuma a ser diferent). Clar, deixeu de fer càlculs perquè ràpidament veureu que com més BAIX sigui el percentatge, millor!!

Ara, recapitulem una mica… Aquests percentatges te’ls determinen una Comissió Mèdica de la IPC formada per fisios, metges, entrenadors… que t’avaluen les limitacions de la discapacitat. En el cas del Pol, li van fer una avaluació en sec i a la neu amb els esquís: creiem que no podien entendre com podia ser que esquiés veient les limitacions que tenia en alguns exercicis!!!! D’aquesta manera i després de debatra-ho durant una bona estona, ens van donar els percentatges que li corresponien al Pol:
– 83% en patinador.
– 86% en clàssic.
I com que no sabeu en quins percentatges es mouen la resta… ja us dic jo que SÓN ELS MÉS BAIXOS de tots els competidors!!! Els avaluadors estan molt contents de tenir un cas com el del Pol dins de la IPC ja que estan sorpresos del seu nivell d’esquí!!! Bé eh?

Va, ara el Pol.
Com bé ha comentat la Laia, avui ha sigut el torn de fer un esprint, d’1,255km: no n’havia fet mai cap, i la veritat és que ha sigut molt curiós, un obrir i tancar d’ulls, una sensació de dir ja està, ja s’ha acabat?

Un alltre cop la competició ha sigut en estil patinador, i jo l’he realitzada en clàssic. He trigat 0:05:08, i amb el percentatge aplicat 0:04:17. He acabat content, m’he sentit bé, fort, i amb ganes de continuar treballant a topeee, per estar al més aprop possible del altres esquiadors.

Demà toca la tercera i ultima competició de la WC IPC.
Seran 10km en estil clàssic, és la competició en que des d’un bon principi tenia assignada, i era el nostre repte principal.

Demà a donar-ho tot i més i a gaudir d’aquesta experiènciaaa brutal!!

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*