Curses de muntanya

El projecte esportiu en curses de muntanya, va començar al 2005, quan encara estava al cau i a l’al-pi-nisme, i vaig decidir fer una cursa de muntanya popular per provar i al costat de casa.
Entre el projecte esportiu d’esquí de fons i les ganes a l’estiu de continuar competint i vivint històries a la muntanya, em va portar a tenir cada cop més ganes de competir en aquella disciplina, però fent un canvi de paratges i mourem més pel Pirineu. Entre una cosa i una altra vaig anar deixant el cau per centrar-me cada cop més a la competició.
L’ambició i les ganes de créixer com a corredor de curses de muntanya, tot sabent que la temporada forta era a l’hivern, em va aportar a córrer curses per Andorra, Vall de Boi, Cerdanya, Alt Urgell…
Fins al final acabar competint en curses internacionals al costat de l’elit d’aquest esport ordinari. Està clar que ells feien i fan la seva cursa i jo la meva, però el fet de compartir aquelles vivències i moments eren brutals.
He tingut la sort de córrer al costat del Kilian Jornet, Laura Orgue, Sheila Aviles, Núria Picas…., curses del circuit internacional de les SkyRunning i Golden Trail World Series.

  • Al 2012, a la Vall de Boi es van celebrar uns mundials esportius a la natura, on hi havien varies disciplines, i la cursa de muntanya eren una de les proves. En aquell esdeveniment vaig estar donant un cop de mà a l’organització com a voluntari, i vaig participar en la competició de cursa per muntanya quedant primer de la meva categoria.
  • Un altre de les curses més importants de la meva trajectòria esportiva va ser córrer al 2015 el KMV de Zegama Aizkorri, i el 2022 córrer la marató de Zegama Aizkorri, la marató més important del món i prova internacional de les Golden Trail World Series. On em vaig convertir en la primera persona en diversitat funcional en arribar a meta dintre del temps establert per l’organització.
  • La SkyRace Comapedrosa, per mi la prova més exigent que he fet mai de curses de muntanya, tant a nivell físic com psicològic. Però una de les que més m’agrada i que mai a fallat en el meu calendari fins al moment, des de fa uns quants anys es prova internacional puntuable de la SkyRunning (copa del món).
  • I tornant a la Vall de Boi, m’ha permès córrer diferents anys proves puntuables pels mundials de la ISF

Amb moltes ganes de continuar creixent en aquest esport, vivint grans històries i estudiar de què es capàs l’hemiparèsia de donar en curses de muntanya.