Esquí Nòrdic

Des de ben petits a casa sempre ens han portat a fer esquí de fons, ja que és un esport molt familiar, de pura natura, tranquil·litat, muntanya…. i a casa sempre van apostar per transmetre’ns tots aquests valors i vivències.
El 2008 en veure que l’hoquei cada cop sem feia més gran, vaig decidir millorar a nivell tècnic en esquí nòrdic. On vaig tenir l’oportunitat de conèixer una persona amb la mateixa diversitat funcional que la meva, una hemiparèsia. Em va explicar que havia competit en alguna prova de copa del món d’esquí nòrdic adaptat. I va ser llavors on em va entrar la pregunta:

Si tu has pogut fer-ho, per què jo no?
Allà vaig voler provar de fer alguna cursa d’esquí nòrdic, i engegar el meu projecte esportiu per intentar aconseguir anar en una copa del món d’esquí de fons paralímpic.
Vaig haver de buscar un club, un entrenador que li motives aquest projecte, espònsors…..
Després de molt buscar, el Club CENA amb la Laia Aubert al capdavant els hi va encantar el projecte i vàrem començar a treballar plegats.
El primer any, després de moltes hores d’entreno, dedicació…. no va ser possible participar en cap copa del món, però les meves ganes d’aconseguir-ho no van defallir, i al 2011 gràcies als meus pares vàrem anar a Sjusjoen (Noruega) a participar en 3 proves del circuit internacional d’esquí nòrdic adaptat de la copa del món.
Recordo que vàrem marxar 15 dies, juntament amb la Laia i la primera setmana amb els meus pares i el meu germà. Ja que havia de passar revisions mèdiques per classificar-me i poder competir….
Recordo la primera vegada que vàrem anar a pistes i em vaig trobar atletes cecs, sense cames, sense braços, amb cadira de rodes…. va ser un moment molt impactant perquè fins llavors només coneixia 2 o 3 persones amb alguna diversitat funcional. Allà em va entrar la pregunta d’on m’havia ficat. Però seguidament vaig veure que era brutal, que estava envoltat de molts atletes, cada escu amb la seva història de superació i que tots ells estaven lluitant per tots els seus somnis.

Us adjunto un petit resum de la meva trajectòria internacional de copes del món:

2011-12

  • World Cup IPC Nordic sking Susjoen 20km, 10km i sprint, Noruega

2012-13

  • World Cup IPC Nòrdic sking Vuokatti 10km clàssic i 10km lliure, Finlàndia 

2013-14

  • World Cup IPC Nordic sking Oberstdorf 20km lliure, Sprint i 10km clàssic, Alemanya

2014-15

  • World Cup IPC Nordic sking Vuokatti 10km clàssic i Sprint lliure, Finlàndia

2015-16

  • World Cup IPC Nordic sking Finsterau 20km clàssic i Sprint lliure, Alemania

2017-18

  • World Cup IPC Nordic sking Oberried 10km clàssic, 20km lliurer i sprint, Alemania

2018-19

  • World Cup IPC Nordic sking Vuokatti 10km clàssic, 5km lliure i Sprint clàssic, Finlàndia

2019-20

  • World Cup IPC Nordic sking Lillehammer 7,5km clàssic i Sprint clàssic, Noruega
  • World Cup IPC Nordic sking Finsterau Sprint clàssic i 7,5km clàssic, Alemanya

2020-21

  • WC IPC Nordic sking Vuokatti 12,5km clàssic i 7,5km clàssic, Finlàndia 

Per altra banda, la meva trajectòria esportiva, sempre ha sigut competint en proves del circuit de copa Catalana, copa Espanya, campionats de Catalunya i Espanya ordinari per tal de poder ser cada vegada més competitiu i millorar com atleta. Tant amb esquí de fons com en rollerski.

Tot fent de totes aquestes competicions en curses inclusives.