12,5km lliure

En aquesta cursa era qüestió de treure el millor esperit del món, sense excuses, amb tota la il·lusió del món d’estar corrent on tant havia somiat, de gaudir del pur patiment d’aquest esport brutal, de la duresa de la neu en què va tocar córrer, una neu primavera total, però amb tot l’orgull del món de poder córrer les 3 proves dels jocs paralímpics sabent que les proves d’estil lliure els meus rivals corrien en skating i jo en clàssic, i que les condicions de la neu i pista era molt dures i exigent.
Per mi va ser una altra competició igual d’important que totes les que havia fet, no pel simple fet de córrer amb un altre estil havia de deixar de fer les meves rutines. Si no al contrari, les havia de fer millor que mai per poder apretar el cos al màxim.
Recordo notar el cos cansat, on aquella nit havia nevat i no sabíem com ens trobaríem la pista i la neu.
Recordo escalfar i ja veure que aquell dia tocaria patir de valent, per les condicions de la neu, una neu pesteta, primavera…. i que el fet que tothom corria amb skating em podria trobar sense traça tot i estar marcada.
Va ser una cursa duríssima, on des del km 2,5km estava rebentat, i va tocar tirar de psicologia. Tenia molt clar que estava patint el que no estava escrit, però que abandonar no estava dintre de les meves possibilitats, portava 12 anys somiant en estar allà i que tanta feina, esforç, dedicació, motivació…. havien d’acabar creuant la línia de meta.
Recordo tenir companys d’equip repartits pel circuit on vaig agrair moltíssim els seus ànims, suport i assistència d’avituallament, on aquell dia em feia molta falta.
Un cop creuada la línia de meta, contrincants d’altres països em van venir a felicitar (atletes, entrenadors….), fins i tot algun company em va comentar que estava com una cabra participant en curses d’estil lliure sabent que no tenia res a fer.
Un cop a l’Skiroom i comentant la jugada amb el Nil, em va comentar que m’havia vist patir com mai m’havia vist en els 12 anys que ens coneixem, però que era conscient que l’opció d’abandonar no hi era.